Slopa matkrav för att få servera alkohol
Slopa matkravet för att få servera alkohol. Sverige har en komplicerad och omodern alkohollagstiftning. Som krögare genomgår man stålbad efter stålbad. Först för att överhuvudtaget…
Jobbskaparen i Båstad som bjuder på havets läckerheter
Lagom till Påsk-veckan där fiskrätter brukar stå på påskbordet vill vi presentera er för Johannes som driver Jobbskaparen på den lilla orten som frestas med…
Holger berättar om sin fantastiska företagsresa på Värmdö
Efter 35 år säljer bröderna Isaksson sin verksamhet BRISAK. Allt började med att Holger åkte runt på marknader och blev då också egenföretagare vid 23…
Mita brinner för mat och hälsa.
Mita Magnusson på Mitas Mat berättar hur hon brinner för kost, hälsa och att människor ska må bra. Särskilt viktigt för småföretagare att tänka på…
Hur skall nästa generation kunna ta över?
Lantbrukaren Johan Arnoldsson är djupt bekymrad över lantbrukets framtid. Det är svårt att få verksamheterna att gå ihop när marginalerna är låga, kontrollerna många och…
”Har du ingen mat i magen orkar du inte försvara dig heller”
I gränslandet mellan Skåne och Småland möter vi lantbrukaren Frans Thomsson. Efter en tuff period av Coronapandemi började ljuset synas i tunneln, men kriget i…